Houdingstherapie

Houdingstherapie Mensendieck

Steeds meer mensen met lichamelijke klachten, vinden hun weg naar een oefentherapeut Mensendieck.

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Ervaringen van cliënten, evenals diverse onderzoeken, wijzen uit dat met oefentherapie Mensendieck vaak zeer goede resultaten worden behaald.

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren.

Wat doet een oefentherapeut Mensendieck?

Een oefentherapeut Mensendieck maakt u bewust van u houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Een oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

U krijgt houdings-en bewegingsadviezen die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel u werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde.

Voor de houdingstherapie komt Alice Steenhuis 2 dagdelen per week bij ons in de praktijk.