Begeleide oefentherapie

Werkwijze
Voordat u begint met de begeleide oefentherapie is er veelal een intakegesprek met één van onze fysiotherapeuten, zodat wij op de hoogte zijn van de medische voorgeschiedenis. Er wordt bekeken of de oefentherapie voor u geschikt is en welke doelen u samen wilt bereiken. Indien nodig wordt er een fysiotherapeutisch onderzoek gedaan en/of een fitheidstest afgenomen. We houden rekening met uw persoonlijke wensen en doelen. Vervolgens stellen we een trainingsprogramma op dat ‘op uw lijf’ is geschreven. Het trainingsprogramma wordt aan de hand van de ontwikkelingen steeds bijgesteld. Tijdens de training wordt er onder andere gebruik gemaakt van cardiotoestellen, pulley toestellen, fitnesstoestellen en vrije gewichten. In de meeste gevallen zal het programma een combinatie zijn van het verbeteren van algemeen uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, stabiliteit en coördinatie.

Iedere training duurt één uur. U traint minimaal 1 keer per week, op een vooraf afgesproken tijd. Instappen kan op ieder willekeurig moment. Een trainingsperiode duurt maximaal 3 maanden en kan daarna niet worden verlengd.

Doelgroep

  • Verlengde revalidatie (nieuwe knie of heup) of andere postoperatieve revalidatie omdat binnen de fysiotherapeutische machtiging de doelen nog niet behaald zijn.
  • Begeleide oefentherapie met als doel zelfstandig elders te kunnen sporten of actief bezig zijn.
  • Preventieve oefentherapie voor bijvoorbeeld wintersport, sporthervatting of na doorgemaakt deconditionering.
  • iedereen die zijn of haar conditie weer op peil wil brengen bijvoorbeeld na een sportblessure, revalidatie of een bevalling.

Aanmelden
Voor aanvullende informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Aanmelden voor de begeleide oefentherapie kan tijdens kantooruren via 024-3977425 of u kunt langskomen in de praktijk.