Carpaal tunnel syndroom

Bij Fysiotherapie Boonstra & Mulders is het mogelijk om carpaaltunnel syndroom (CTS) effectief te bestrijden. Als enige praktijk in de regio beschikken wij over een apparaat dat mensen met een CTS doeltreffend helpt. Na tien tot twaalf korte behandelingen (ongeveer 15 min per zijde) zijn patiënten dikwijls al van hun klachten af en veelal kunnen er zelfs operaties mee worden voorkomen. De resultaten blijken in zo’n 70% van de gevallen uitstekend te zijn. Er zijn in Nederland slechts enkele praktijken, die dit zogeheten Phystrac-apparaat gebruiken.

Oorzaak CTS

Het carpaaltunnel syndroom is een aandoening, die doorgaans wordt veroorzaakt door druk op de mediaanzenuw. Deze bevindt zich net boven het polsgewricht. De belangrijkste klachten zijn: nachtelijke pijn, een doof/tintelend gevoel in de hand en vingers, onder andere bij computergebruik en fietsen. Het phystrac-apparaat behandelt het syndroom door mechanische tractie. De methode is goed te verdragen en de resultaten zijn binnen 4 weken merkbaar.

Voor behandeling met het geavanceerde apparaat is geen verwijzing van de huisarts nodig. De behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed uit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Voor informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner